Презентація звіту щодо стану клімату у Європі за 2022 рік

Доповідь « Стан клімату у Європі за 2022 рук» - другий із серії щорічних звітів, який підготовлений Регіональною асоціацією VI (РА VI) Всесвітньої метеорологічної організації спільно з Службою з питань кліматичних змін Європейської комісії імені Коперника. У доповіді відображена узагальнена інформація щодо стану клімату, а також екстремальної погоди (екстремальних кліматичних явищ), у регіоні Європи. Ці кліматичні події мають високий вплив на країни Європи і розглядаються у контексті тривалої мінливості та зміни клімату. Крім цього, звіт включає в себе розділ «Кліматична політика», в якому цього року увага зосереджується на енергетичному секторі. 

Презентація доповіді, організована  Всесвітньою метеорологічною організацією та метеорологічною службою Ірландії Met Eireann, відбулася 19 червня 2023 року  під час Шостої Європейської конференції з питань адаптації до зміни клімату. 

 Під час презентації з вступним словом виступили: 

  • Джек Чемберс, Державний міністр, Міністрество транспорту, Міністерство зв’язку, кліматичних змін та природніх ресурсів; 
  • Петері Таалас, Генеральний Секретар, Всесвітня метеорологічна організація; 
  • Карло Буентемпо, Директор Служби з питань змін клімату імені Коперника, Європейський центр середньострокових прогнозів; 
  • Урос Вайгль, Державний секретар, Міністерство клімату, енергетики та природніх ресурсів, Словенія 
  • Еспен Барт Ейден, Міністерство  з питань зміни клімату та природніх ресурсів, Норвегія; 
  • Мауро Фаччіні, керівник відділу спостереженя за Землею в  Генеральному директораті Європейської комісії з оборонної промисловості та космосу. 

 Тетяна Адаменко, начальниця відділу агрометеорології (УкрГМЦ), Олена Доніч, начальниця відділу кліматологі (ЦГО) та Наталія Голеня, заступниця начальника відділу метеорологічних прогнозів  (УкрГМЦ) взяли участь у заході в дистанційному форматі. 

Версія для друку Опубліковано: 21 Червня 2023