Вшанування пам'яті ліквідаторів наслідків аварії на ЧАЕС

Цього дня щороку на гідрологічній станції Київ збираються ліквідатори наслідків катастрофи на ЧАЕС– ветерани гідрометеорологічної служби та ті, хто ще працює, щоб вшанувати пам’ять друзів, учасників ліквідації, яких вже немає, поспілкуватися між собою та з новими працівниками станції й гідрометслужби, пригадати той час…

Тих, хто відійшов у вічність, вшанувати хвилиною мовчання. Серед них і Деревець Валерій Васильович, який пропрацював у нашій системі довгий час, якого знає кожен гідрометівець, і який, на жаль, не так давно покинув цей світ.

Поклали квіти до пам’ятного каменя, який установлено до 30 роковин Чорнобильської аварії 26 квітня. Надпис на камені сповіщає, що тут закладено сад на честь ліквідаторів аварії на ЧАЕС, співробітників гідрометслужби. Сад росте, шумить, квітує і не дає забути ту теж квітучу чорнобильську весну, коли увесь світ був приголомшений страшною звісткою з України.
Традицію зустрічатися в Чорнобильський день та пам’ятний камінь заклав колишній начальник Г Київ – Серебряков Олег Васильович, який сам брав участь у ліквідації лиха.

Слава усім героям нашої країни 🇺🇦

У заході брали участь заступник директора УкрГМЦ Анатолій Прокопенко, начальник управління гідромеоролонії ДСНС Богдан Масовець, директор ЦГО Андрій Куций

Версія для друку Опубліковано: 27 Квітня 2023