"Погода та діти" #WeatherKids

У кампанії "Погода та діти" #WeatherKids діти зображують метеорологів у 2050 році, представляючи щоденні прогнози які ілюструють жахливі наслідки зміни клімату, якщо зараз не вжити швидких заходів. У нас лише одна Планета, але ми ще маємо час змінити прогноз для майбутніх поколінь WeatherKids.

Детальніше на сайті:
https://www.weatherkids.org/ Сьогодні Всесвітній день метеорології🌍 ☔️🌤, наше професійне свято, і цьогоріч Всесвітня метеорологічна організація присвятила його проблемі зміни клімату🏜 🚨 2023 рік побив усі рекорди, ставши найтеплішим роком за всю історію метеорологічних спостережень☀️🌡📈.

Середня глобальна температура підвищилася за 1.45°С - нагадаємо, що в 2015 році країни-підписанти Паризької угоди, і Україна в тому числі, домовились скоротити викиди парникових газів щоб не допустити підвищення глобальної температури більш ніж на 1.5°С. Ціль була поставлена до 2030 року. Очевидно, в 2024 році ми маємо всі шанси перейти цей поріг. Якщо глобальна температура підвищиться на 2°С - зміна клімату стане невідворотною. "Ну то й що, - скажете ви, - будемо вирощувати банани". А от і ні. Глобальне потепління і зміна клімату - це не про екзотичні фрукти на Поліссі, це про сильну спеку, затяжні посухи, лісові пожежі, надзвичайні зливи, повені та потопи. А разом з цим дефіцит води та їжі, кліматичні біженці.

Вода в океані ще ніколи не була такою теплою, а через танення льодовиків її рівень ніколи не був таким високим. Значні викиди парникових газів, вирубування лісів та осушення боліт заради забудови чи додаткових орних земель шаленими темпами наближають нас до кліматичної кризи.

Проте, вихід є і свій вклад у боротьбу за протидію зміні клімату може зробити кожен з нас. Користуйтесь громадським транспортом (за можливості надавай перевагу тому, що їздить на електриці, а не на бензині) чи велосипедом - внесок транспорту в емісію парникових газів один з найбільших, економ електроенергію вдома, сортуй сміття, обмеж використання пластику, користуйся екоторбинками замість пакетів, відмовся від споживання червоного м'яса. Обери свій шлях та роби планету безпечнішою для життя. Великі зміни починаються з тебе.
#weather #weatherkids

 

Версія для друку Опубліковано: 23 Березня 2024