У столиці закінчився безморозний період

За даними спостережень метеостанції Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського 17 листопада у Києві вперше цієї осені температура повітря знизилась до мінус 1,2ºС, що свідчить про закінчення безморозного періоду, який тривав з 6 квітня. Середня багаторічна дата першого заморозку у повітрі – 21 жовтня, а середня тривалість безморозного періоду дорівнює 197 днів.
 
Кліматологи обсерваторії інформують, що найкоротші безморозні періоди у столиці були у 1902 та 1945 рр. – лише 144 дні, а рекордно довгий – 225 днів відмічений у поточному році.
 
Незважаючи на те, що зима вже нагадала про себе, її метеорологічний початок відбудеться, коли середньодобова температура повітря стійко перейде через 0°С у бік зниження. Середня дата такого переходу у Києві припадає на 29 листопада.

Рекорд добової кількості опадів у Києві
За даними спостережень метеостанції Центральної геофізичної обсерваторії імені Бориса Срезневського 3 листопада у столиці було зафіксовано рекордну кількість опадів – 17 мм, що на 1,3 мм більше, ніж попередній рекорд 1995 року, коли випало 15,7 мм опадів.
 
Версія для друку Опубліковано: 21 Листопада 2022