Семінар для спеціалістів гідрометеорологічних організацій

У період з 12 по 15 червня у місті Яремче, Івано-Франківської області, відбулися наради-семінари для спеціалістів гідрометеорологічних організацій з питань здійснення сніголавинних та селестокових спостережень і робіт, прогнозування та забезпечення. Зокрема були присутні: заступник директора УкрГМЦ Прокопенко Анатолій, заступниця начальника відділу гідрологічних прогнозів УкрГМЦ Корнієнко Вікторія, представник УкрГМІ, керівники та спеціалісти Львівського РЦГМ, Закарпатського, Івано-Франківського та Чернівецького ЦГМ.

Протягом першого дня відбулись відкриття наради-семінару та були виконані доповіді по роботі, аналізу та забезпеченню сніголавинних сезонів, розрахунки та прогнозування сніголавинної небезпеки.

13 червня розглядали світові тенденціїї, технології та засоби проведення сніголавинних та селестокових спостережень та ряд інших суміжних тем. Представницею УкрГМЦ Корнієнко В.О. було проведено доповідь на тему: "Аналіз роботи гідрометеорологічних організацій в період сніголавинного сезону та виконання рекомендацій попередньої наради-семінару".

14 червня учасники наради-семінару відвідали Сл Пожежевська, де було проведено тренінг зі сніголавинних спостережень.

15 червня відвідали Карпатську Сс, а також заступником директора УкрГМЦ Прокопенко А.Л. було проведено доповідь "Про перспективи переоснащення мережі спостережень та забезпечення роботи сніголавинних станцій".

Версія для друку Опубліковано: 15 Червня 2023