Паралельний захід, присвячений Україні, у рамках 19-го Всесвітнього метеорологічного конгресу

30 травня 2023 року у рамках 19-го Всесвітнього метеорологічного конгресу відбувся додатковий захід, присвячений Україні. Цей захід був організований Українським метеорологічним центром та Фінським метеорологічним інститутом, з метою посилення співпраці з Україною у сфері метеорології та кліматології, а також підтримки у сфері обслуговування щодо ранніх попереджень про небезпечні погодні явища.

На зустрічі була присутня делегація від України у складі Постійного представника України при ВМО, Миколи Івановича Кульбіди, радника з міжнародних питань Постійного представника України при ВМО Олега Михайловича Скоропада та начальника Управління гідрометеорології Державної служби України з надзвичайних ситуацій Богдана Петровича Масовця.

Олег Михайлович Скоропад виступив з презентацією, в якій розповів про значні руйнування гідрометеорологічної служби України внаслідок російської агресії, що розпочалася 24 лютого 2022 року, та збитки завдані об’єктам гідрометеорологічного призначення внаслідок збройної агресії рф.

Також під час заходу була надана коротка інформація щодо співпраці України з Всесвітньою метеорологічною організацією, Мережею національних гідрометеорологічних служб країн Європи (EUMETNET) та Європейським центром середньострокових прогнозів (ECMWF).

В кінці зустрічі учасники обговорили шляхи подальшої підтримки України та зміцнення співпраці.

Версія для друку Опубліковано: 30 Травня 2023