Міжнародний форум погоди та клімату

📌У рамках проекту FMI-UHMC, за підтримки Фінського метеорологічного інституту, начальник відділу взаємодії із засобами масової інформації Українського гідрометеорологічного центру, Nataliia Ptukha мала можливість взяти участь у Міжнародному Форумі погоди та клімату.
👩‍💼Медіа воркшоп організовується щорічно в рамках Міжнародного форуму погоди та клімату, великої мобілізаційної та освітньої зустрічі різних спільнот. Він збирає світову спільноту ведучих погоди, журналістів і представників міжнародних організацій для обговорення комунікаційних стратегій на міжнародному рівні. Семінар має на меті обміркувати, як ефективніше інформувати про зміну клімату та небезпечні гідрометеорологічні явища як глядачів, так і політиків.
🌈Цьогорічний, ювілейний 20-й МедіаМетео Форум, був організований у Франції, Париж в "Сité des sciences et de l'industrie" (Містечко науки та промисловості) протягом 6-7 жовтня.
🎙Перший день був присвячений обговоренню ролі наукових досліджень у створенні наративних рамок, які роблять кліматичну інформацію доступною та про стимулювання змін до обмеження кліматичних ризиків. Наголошено, що медіа та комунікаційні професіонали відіграють вирішальну роль у сприянні обміну знаннями та діалогу між науковцями та суспільством.
Розглянуто, як інструменти комунікації та маркетингу можуть сприяти новим перспективам, які віддають пріоритет оптимальному підходу до розвитку, співпраці та трансформаціям.
🗣️Впродовж другого дня відбувався Інтерактивний воркшоп про ранні попередження, який був підготовлений ВМО та EUMETSAT. Ці практичні інтерактивні тренування мали на меті дати ведучим прогнозів погоди можливість краще зрозуміти ланцюжок дій, що відбувається між виробництвом супутникових даних та створенням ранніх попереджень про екстремальні погодні умови відповідно до ініціативи WMO-UNDRR «Ранні попередження для всіх». Взявши на себе роль різних учасників уявного контексту екстремальних погодних явищ, обговорювали, як найкраще створити, зрозуміти та поширити інформацію про ранні попередження.
🖥Також розглядали практичні навички по використанню даних та інструментів, які доступні через Copernicus Marine Service і Mercator Ocean, які можна використовувати для комунікації та створення візуального контенту для різних платформ.
🌍А представники з World Weather Attribution (група кліматологів та експертів із катастроф, які аналізують зв’язок між конкретними екстремальними погодними явищами та зміною клімату) обговорили з метеорологами, яка інформація, докази та аналіз були б корисними, щоб повідомити аудиторії про те, як зміни клімату можуть впливати на погодні явища.
🫂🇺🇦Також хочемо подякувати організаторам та учасникам цього заходу, які висловлюють щирі слова підтримки українцям у протистоянні з агресією рф. Це один з важливих аспектів, який допомагає рухатися далі і розвивати свою галузь, інтегруватися у провідні міжнародні проекти, попри всі труднощі, які зараз долає наше суспільство.

Версія для друку Опубліковано: 09 Жовтня 2023