Привітання директора Українського гідрометеорологічного центру з нагоди Дня працівників гідрометеорологічної служби

Шановні колеги, гідрометеорологи та ветерани Національної гідрометеорологічної служби України!

 

Щиро вітаю вас з професійним святом - Днем працівників гідрометеорологічної служби!

Сьогодні на нашу долю і долю молодшого покоління гідрометеорологів України випало випробування жити і працювати під час війни. Але у цей важкий та випробувальний для нас час, коли наша країна стоїть перед викликами, а національна єдність та міць стають особливо важливими, ви показуєте незламну волю, велику відданість та високий професіоналізм.

Не зважаючи на складні обставини і перепони, дякуючи вашому терпінню і розумінню складної ситуації, ви продовжуєте забезпечувати нашу країну такою важливою гідрометеорологічною та агрометеорологічною інформацією, даними про радіаційну ситуацію та кліматичні зміни, які відбуваються в Україні.      

Ваша робота є невід'ємною складовою частиною функціонування нашої держави, яка допомагає забезпечити безпеку населення та ефективну діяльність різних галузей господарства, адже  гідрометеорологічна галузь є складовою єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного походження. Наш принцип спостерігати, прогнозувати, попереджати має бути в основі нашої діяльності. Саме без вчасно доведеної, особливо штормової гідрометеорологічної інформації, важко уявити діяльність економіки, транспорту, Збройних Сил України, прийняття вивірених управлінських рішень на державному рівні, особливо під час виникнення природних стихій, пов’язаних з небезпечними гідрометеорологічними явищами.

З великою гордістю, повагою і шануванням хочу відмітити наших колег гідрометеорологів, які зі зброєю в руках сьогодні захищають нашу країну і її цілісність на фронті, на передових позиціях Збройних сил України і мужньо протистоять ворогу. Нині в лавах ЗСУ налічується 69 працівників Національної гідрометеорологічної служби України, за що їм велика шана і повага.

На превеликий жаль серед наших захисників-гідрометеорологів та їх рідних є непоправні втрати. Вічна пам’ять в наших серцях назавжди залишиться про героїв, які віддали своє життя за нашу незалежну і горду країну.

Отже, відзначаючи сьогодні 20-у річницю від дня встановлення в Україні професійного свята -  Дня працівників гідрометеорологічної служби і 102-у річницю від дня її утворення хочу зазначити, що ніякі лиха і стихії не в змозі її зруйнувати, зашкодити і порушити вікові традиції нашої з вами гідрометеорологічної діяльності. Підтвердження цьому є наша робота в екстремальних умовах війни. Ви не злякались, нікуди не втекли, а лишень зміцнили і об’єднали наші ряди, доводячи тим самим, що ми заслуговуємо на наше професійне свято. Найцінніший скарб – висококласний майже п’ятитисячний колектив відданих своїй справі професіоналів, спеціалістів гідрометеорологів з великої літери. Наша діяльність попри всі негаразди, пов’язані з війною і які сьогодні спільно з державою переживає гідрометеорологічна служба України, дозволяє нам разом працювати заради єдиної мети – перемоги над ворогом!

Серед прикладів такої відданої роботи наших колег сьогодні є заслужено нагороджені медалями “За працю і звитягу” – це начальник М Чорнобиль Дибленко Людмила Леонідівна та гідрометспостерігач МГП Херсон Миколаївського ЦГМ Мусіян Лариса Олександрівна, за що я їм щиро вдячний.

Від усієї душі зичу всім міцного здоров'я, благополуччя і достатку в сім'ях та родинах, миру, наснаги і натхнення у подальшій роботі зі зміцнення і розквітання Національної гідрометеорологічної служби України та виховання нового покоління гідрометеорологів, передаючи їм свій досвід і знання, як колись нам передавали свій досвід наші досвідчені ветерани гідрометеорологічної служби України!

 

Слава українському народу!

Слава Україні!

Героям слава!

Бережіть себе та залишайтеся незламними!

 

З повагою, Директор Українського Гідрометеорологічного центру Микола КУЛЬБІДА

Версія для друку Опубліковано: 17 Листопада 2023