Нарада керівників гідрометеорологічних організацій

Сьогодні в Українському гідрометеорологічному центрі відбулася розширена нарада керівників гідрометеорологічних організацій за підсумками роботи протягом 9 місяців 2023 року в умовах воєнного стану.

"Наша служба працює у безперервному і злагодженому режимі та надає державі, Збройним Силам і населенню України достовірну гідрометеорологічну інформацію, за що я вдячний усім вам шановні колеги." - зазначив Микола Кульбіда, директор Українського гідрометеорологічного центру.

Зокрема розглядали план виконання та зміни в державній системі спостережень, гідрометеорологічне забезпечення та обслуговування за звітний період, кадрові і фінансові питання.

Особливу увагу приділили міжнародній діяльності Українського гідрометеорологічного центру, адже впродовж  другого року широкомасштабної російської агресії в Україні, міжнародна діяльність здійснювалась з метою інформування світової гідрометеорологічної спільноти  про руйнування внаслідок військових дій, що продовжують завдаватись гідрометеорологічній мережі України і опрацювання спільно з зарубіжними партнерами шляхів її відбудови і модернізації. 

Було зроблено акцент на ефективній співпраці із представниками Міністерства енергетики США у сфері методичного супроводу та технічного переоснащення радіометричної мережі ГМО України.

В свою чергу начальник Управління гідрометеорології ДСНС України Богдан Масовець окреслив пріорітетні завдання по цифровізації процесів гідрометеорологічної діяльності, важливість поточних та майбутніх проектів по розвитку гідрометеорологічних організацій України.

Заступник директора УкрГМЦ Юрій Бурлака озвучив питання технічного переоснащення та автоматизації, стану оформлення речових прав на нерухоме майно та стан автотранспортного парку. 

Також на нараді був присутній заступник голови ДСНС з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій та цифровізації Роман Примуш - "За цей час, ви знаєте що, одним з пріорітетів ДСНС було те, щоб підрозділи гідрометслужби не знаходилися осторонь системи і підтримувалися на гідному рівні та хоча б частково отримували ту допомогу, яку отримували головні управління ДСНС" - сказав він у своєму виступі. Також він передав державну нагороду від Президента України гідрометеоспостерігачу морського гідрометеорологічного посту Херсон Мусіян Ларисі.

 

Версія для друку Опубліковано: 09 Листопада 2023