Мобільна метеорологічна станції MAWS 201

Директор Українського гідрометеорологічного центру Микола Кульбіда, начальник Управління гідрометеорології Богдан Масовець на чолі з заступником Голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій з питань цифрового розвитку Романом  Примушем, відвідали Об’єднану гідрометеорологічну станцію в Києві.

Мета візиту – ознайомлення з мобільною метеорологічною станцією MAWS 201, переданою Гідрометеорологічною службою Литви. Делегація також зустрічалася з представниками Гідрометеорологічної служби Литви на Всесвітньому метеорологічному конгресі в Женеві, де обговорювалися стан гідрометеорологічних спостережень на українських станціях та плани щодо перебудови системи гідрометеорологічних спостережень.

Автоматична метеостанція (AWS) є портативним приладом, призначеним для точного вимірювання метеорологічних параметрів. Вона здатна автоматично збирати та передавати дані, а також працювати в екстремальних погодних умовах завдяки високоякісним сенсорам та функції діагностики.

Таким чином, виникла відмінна можливість дослідити практику литовських колег і розпочати впровадження автоматичних станцій на території України.

Версія для друку Опубліковано: 23 Серпня 2023