УГМЦ Український гідрометеорологічний центр

Засідання секції гідрометеорології Науково-технічної ради ДСНС.

Начальник Управління гідрометеорології ДСНС Богдан Масовець провів засідання секції гідрометеорології Науково-технічної ради ДСНС України.
Секція розглянула питання, визначені Планом роботи Науково-технічної ради ДСНС, затвердженим 23.12.2022 головою Науково-технічної ради ДСНС М. Грицаєнком.
Документи до засідання секції в повному об’ємі підготовлені секретарем секції Л.Вербицькою.
Це перше і дуже важливе засідання секції у нинішньому році, оскільки перед секцією стояло завдання щодо формування на 2024 рік переліку тем науково-дослідних (дослідно-конструкторських) робіт, які замовляють в Українського гідрометеорологічного інституту для виробничих потреб Управління гідрометеорології, Український гідрометеорологічний центр, Центральна геофізична обсерваторія імені Бориса Срезневського, гідрометеорологічні організації.
Дискусія була жвавою. Розглянуто усі пропозиції з боку замовників і виконавців. Всі члени зібрання, які були присутніми в конференц-залі та брали участь у засіданні віддалено через Zoom, були зацікавлені в конструктивному та ґрунтовному обговоренні, деякі роботи, у необхідності яких були сумніви, гідно захищалися науковцями і були рішенням секції гідрометеорології включені до переліку НДР, які будуть і розпочнуть виконуватися УкрГМІ у 2024 році.
Одна робота була відхилена, а кілька робіт запропоновано окремо від секції детальніше обговорити в робочому порядку та дійти згоди до виконання чи відхилення.
Другим питанням засідання розглянуло стан впровадження результатів завершених у 2022 році і попередніх роках науково-дослідних (дослідно-конструкторських) робіт Українського гідрометеорологічного інституту. На сьогодні із завершених НДР не впроваджені чотири роботи, але впровадження відбувається згідно планів впровадження і буде завершено до кінця 2023 року.
Результатами засідання секції залишилися задоволені і замовники, і виконавці.