УГМЦ Український гідрометеорологічний центр

Воркшоп з самооцінки Українсько-фінського метеорологічного проєкту FMI-UHMC

Воркшоп з самооцінки Українсько-фінського метеорологічного проєкту FMI-UHMC, частини програми Інструменту інституційної співпраці (ICI) Європейського Союзу, успішно відбувся, охопивши три основні частини: оцінка результатів, впровадження, навчання та подальші кроки.
 
У першій частині було здійснено оцінку результатів проєкту. Аналіз розвитку потенціалу включав використані методи навчання, оцінку інституційного розвитку та ефективності застосування здобутих навичок. Розглянуто впровадження нових підходів та включення прав людини і наскрізних цілей, таких як гендерна рівність та екологічна сталість.
 
Друга частина була присвячена оцінці реалізації проєкту. Учасники проаналізували організаційну структуру, координацію між учасниками, процеси прийняття рішень та їх вплив. Важливою складовою став аналіз системи моніторингу проєкту і управління ризиками, включаючи виявлення потенційних загроз.
 
Третя частина зосереджувалася на оцінці навчання та майбутніх кроків. Було визначено основні уроки, отримані під час реалізації проєкту, і як їх можна використати в майбутньому. Огляд найкращих практик та успішних стратегій завершився формулюванням рекомендацій для покращень і визначенням можливих напрямків майбутніх проєктів та співпраці.
 
Воркшоп став важливим кроком для оцінки успішності та впливу проєкту, дозволив визначити сильні та слабкі сторони, забезпечив корисну інформацію для покращення майбутніх ініціатив та сприяв подальшому розвитку інституційних можливостей