УГМЦ Український гідрометеорологічний центр

Відкритий семінар присвячений темі «Оцінка шкоди довкіллю. Післявоєнне відновлення».

 
27 вересня у стінах Українського гідрометеорологічного центру відбувся відкритий семінар присвячений темі «Оцінка шкоди довкіллю. Післявоєнне відновлення».
Організаторами виступили Чорнобильський Радіаційно-екологічний Біосферний Заповідник у партнерстві з ГО «Екологічний простір – 2020»
Це третій публічний захід у рамках реалізації проекту ГЕФ-ЮНЕП «Збереження, посилення та управління запасами вуглецю та біорізноманіттям у Чорнобильській зоні відчуження».
Захід був розрахований на фахівців та експертів у галузі охорони довкілля, представників центральних органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, наукової спільноти, національних, міжнародних наукових та природоохоронних установ, екологічної громадськості.
Директор УкрГМЦ Микола Кульбіда та начальник Управління гідрометеорології ДСНС України Богдан Масовець були запрошені до вітального слова.
В пленарній частині були доповіді з питань впливу воєнних дій на довкілля, їх моніторинг та оцінка, питання відновлення екосистем і моделі сталого розвитку під час війни.
Тема гостра і актуальна для гідрометеорологів України, адже гідрометеорологічна служба відіграє важливу роль у вивченні та спостереженні за змінами в кліматі, природних явищах та екосистемах. Оцінка шкоди довкіллю допомагає встановити зв'язки між воєнними конфліктами, змінами в довкіллі та кліматичними змінами, що дозволяє удосконалювати кліматичні прогнози та адаптаційні заходи