УГМЦ Український гідрометеорологічний центр

Робоча зустріч представників УкрГМЦ зі співробітниками Міністерства енергетики США/Національної адміністрації ядерної безпеки

Делегація, до якої входили працівники Українського гідрометеорологічного центру та Центральної геофізичної обсерваторії ім. Бориса Срезневського, прийняла участь у робочій зустрічі зі співробітниками Міністерства енергетики США/Національної адміністрації ядерної безпеки, що відбулась 21-22 червня 2023р у м. Братислава Словацька республіка.

У заході також приймали участь делегації від Держатомрегулювання України, “НАЕК “ЕНЕРГОАТОМ” та Державного космічного агентства України.

На зустрічі обговорювались питання щодо розширення партнерства та спектру технічного співробітництва у сфері радіаційного захисту та ядерної безпеки в Україні. Зокрема обговорювались питання про можливості підсилення спроможностей різних суб’єктів моніторингу радіаційної ситуації в Україні за рахунок технічного та технологічного переоснащення пунктів спостереження та аналітичних лабораторій і обміну радіологічними даними на національному та міжнародному рівнях. На зустрічі особлива увагу приділялось переоснащенню пунктів спостереження радіометричної мережі  та аналітичних лабораторій гідрометеорологічної служби України.