УГМЦ Український гідрометеорологічний центр

Привітання з Новим роком!

Шановні друзі і колеги
гідрометеорологи та ветерани Національної
 гідрометеорологічної служби України!
 

     На передодні Нового 2024 року хочу поздоровити усіх вас з Різдвом Христовим та прийдешнім 2024 роком від Різдва Христова!

     У цьому 2023 році всі наші релігійні свята стали на своє місце і надалі будуть відзначатися у свої традиційні дати, як це робиться у більшості країн світу.

     Милість Господня з вдячністю зійде до України та її народу і у наступному 2024 році надасть сил війську Українському здолати нечисть російську і повернути усі загарбані ними території, міста і села України!

2023 рік був дуже складним в умовах збройного протистояння широкомасштабній агресії російської федерації.  

Для нашої гідрометеорологічної родини цей рік був сповнений різнопланових подій, викликів та випробувань. Але ми плідно і наполегливо працювали разом щоб забезпечити населення, керівництво країни, Збройні Сили України та галузі економіки нашої держави вчасною і достовірною гідрометеорологічною інформацією, яка є надзвичайно важливою і необхідною в умовах  воєнного стану щодо вчасного прийняття управлінських рішень з її ефективного використання та управлінських рішень щодо реагування на загрози військового, техногенного та природного характеру.

     Сьогодні на нашу долю, долю ветеранів і молодшого покоління гідрометеорологів України випало випробування жити і працювати під час війни. Але у цей важкий та випробувальний для нас час, коли наша країна стоїть перед викликами, а національна єдність та міць стають особливо важливими, ви показуєте незламну волю, велику відданість та високий професіоналізм.

     Ваша робота є невід'ємною складовою частиною функціонування нашої держави, яка допомагає забезпечити безпеку населення та ефективну діяльність різних галузей економіки, адже  гідрометеорологічна галузь є складовою єдиної державної системи запобігання і реагування на надзвичайні ситуації техногенного та природного походження. Наш принцип спостерігати, прогнозувати, попереджати лежить в основі нашої діяльності. Саме без вчасно доведеної, особливо штормової гідрометеорологічної інформації, важко уявити діяльність господарських комплексів, транспорту, Збройних Сил України, прийняття вивірених рішень на державному рівні, особливо під час виникнення природних стихій, пов’язаних з небезпечними гідрометеорологічними явищами в умовах воєнного стану.

Тому на передодні Новорічних свят хочу від усього серця подякувати Вам за велику і напружену роботу у 2023 році і щиро привітати усіх Вас з наступаючим Новим 2024 роком та вже пройдешнім Різдвом Христовим!

     З великою гордістю, повагою і шануванням хочу поздоровити наших колег гідрометеорологів, які зі зброєю в руках сьогодні захищають нашу країну і її цілісність на фронті, на передових позиціях Збройних сил України і мужньо протистоять ворогу. Нині в лавах ЗСУ налічується 69 працівників Національної гідрометеорологічної служби України, за що їм велика шана і повага. Бажаю вам дорогі колеги вистояти у всіх боях і повернутися живими додому. Наша незламна Національна гідрометеорологічна служба України чекає на вас!

     У новий 2024 рік ми входимо із новими сподіваннями і надіями на краще майбутнє для всіх нас.

     Від усієї душі бажаю, щоб у Новому 2024 році збулися самі головні Ваші бажання, примножувались здобутки і добрі справи в ім’я нашої Батьківщини і розвитку гідрометеорологічної галузі України!

     Нехай ці традиційно світлі добрі свята Ваші сім’ї зустрінуть у теплій атмосфері, а священне світло Віфлеємської зорі освітить Ваші серця благодаттю і любов’ю. Хай з першою колядкою в кожну родину увійдуть гаразди і достаток, мир і злагода. Здоров’я, успіхів, радості і божої благодаті кожному з Вас.

А з першими ударами новорічних курантів за традицією згадаймо тих, хто на посту, в морі, в полі, гідрометеорологічній вахті, а головне тих, хто зараз на фронтових рубежах захищає і боронить нашу українську землю від  російського супостата і загарбника!

З Різдвом Христовим та Новим 2024 роком!

Слава Україні!

Героям і воїнам України Слава!

 

З повагою і вдячністю за роботу,

Директор Українського гідрометеорологічного центру                                                                         Микола   КУЛЬБІДА