УГМЦ Український гідрометеорологічний центр

Консультаційна зустріч з національними експертами від України в рамках Проєкту ОБСЄ щодо пом’якшення загроз, пов’язаних зі зміною клімату, для критичної енергетичної інфраструктури

20 грудня 2023 в режимі онлайн відбулася Консультативна зустріч з національними експертами від України в рамках проєкту ОБСЄ щодо пом’якшення загроз, пов’язаних зі зміною клімату, для критичної енергетичної інфраструктури.

На зустрічі були присутні наступні представники від ОБСЄ та Національної лабораторії в Аргонні (США):

 

Брали участь, перебуваючи в конференц-залі УкрГМЦ, наступні представники УкрГМЦ та Управління гідрометеорології ДСНС України:

У зустрічі також брали участь, приєднавшись зі своїх робочих місць, експерти Українського гідрометеорологічного інституту.

Організатором заходу було Міністерство енергетики України. До зустрічі приєднались представники Міністерства закордонних справ та Міністерства екології та природних ресурсів України, а також низки українських компаній та організацій, зацікавлених у подоланні негативних наслідків зміни клімату на енергетичну безпеку.

Учасники розглянули наступні питання згідно порядку денного:

Під час зустрічі виступив директор УкрГМЦ Микола Кульбіда, який зазначив, що Український гідрометеорологічний центр надає необхідні гідрометеорологічні дані  Міністерству енергетики України на постійній та сталій основі. Микола Іванович зауважив, що українська гідрометеорологічна мережа, яка зазнала значних руйнувань внаслідок військової агресії рф, потребуватиме допомоги, у тому числі і в рамках проєкту ОБСЄ.