УГМЦ Український гідрометеорологічний центр

Гідрологічні попередження. Поточна ситуація (14.04-17.04)

14-17 квітня, внаслідок значних скидів води при пропуску весняного водопілля через водосховища Дніпровського каскаду, триватиме затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення прируслових територій у ряді прирічкових населених пунктів на Кременчуцькому, Кам’янському, Дніпровському водосховищах у Черкаській, Полтавській, Кіровоградській, Дніпропетровській обл. ІІІ рівень небезпеки - червоний та можливе початкове затоплення заплавних ділянок вздовж Каховського водосховища у ряді прирічкових населених пунктів у Запорізькій області ІІ рівень небезпеки - помаранчевий.

14-17 квітня, внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС, на р. Дніпро у м. Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області триватиме затоплення заплавних територій та відмічатиметься часткове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів ІІ рівень небезпеки - помаранчевий.

15-18 квiтня на рiчках басейну Прип'ятi очiкується продовження підвищення рiвнiв води на 0,1-0,5 м над поточними рiвнями, подальше затоплення заплав. Збережеться рiвень затоплення сільгоспугідь та господарських споруд в прирiчкових населених пунктах Ковельського та Камiнь-Каширського районiв Волинської областi, можливе досягнення вiдмiтки затоплення сільгоспугідь та господарських споруд в Луцькому районi Волинської областi та Сарненському районi Рiвненської областi  I рiвень небезпеки - жовтий.

14-17 квітня, в результаті пропуску повеневих вод Дністровською ГЕС, рівень води р. Дністер у створі поста Могилів-Подільський може досягти відміток початкового затоплення ділянок прилеглих до русла річки, господарських
об’єктів в окремих населених пунктів у Вінницькій області  І рівень небезпеки – жовтий.

15 - 16 квiтня на рiчках басейнів Прута, Сiрету та річках Закарпатської областi очікується пiдвищення рiвнiв води над рiвнями на 8 год 14 квiтня на 0,2 – 1,5 м, без негативних наслiдкiв.
У зв'язку з очiкуваними опадами, 15 - 17 квiтня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра (Львiвська, Iвано-Франкiвська обл. ) очiкується пiдвищення рiвнiв води на 0,2 - 1,2 м над поточними вiдмiтками, без негативних наслiдкiв.